Скала-Подільська селищна рада - територіальна громада

Тернопільська область, Чортківський район

Сьогодні – Всесвітній День соціальної роботи

Дата: 21.03.2023 16:28
Кількість переглядів: 384

Фото без опису

Кожного року у третій вівторок березня у всьому світі відзначається Всесвітній День соціальної роботи.

Цей день став кульмінаційною точкою в соціальному календарі професійної діяльності соціальних працівників у всьому світі.

Започаткувала свято Міжнародна федерація соціальних працівників, що станом на сьогоднішній день налічує 116 країн-членів. Федерація соціальних працівників сповідує прагнення до соціальної справедливості, дотримання прав людини і соціального розвитку шляхом заохочення соціальної роботи, використання моделей передової практики і сприяння міжнародному співробітництву.

Федерації було надано спеціальний консультативний статус при Економічній і Соціальній Раді, Організації Об'єднаних Націй і Дитячому фонді ООН – ЮНІСЕФ. Гасло Федерації соціальних працівників звучить так: «По мірі можливості соціальна робота підтримує роботу з людьми, а не тільки для людей».

Важко знайти сферу діяльності і професію, яка була б настільки близькою до людини та її потреб, водночас забезпечувала глобальні соціальні зміни, як соціальна робота. Дехто вважає, що соціальні працівники працюють лише з людьми у складних життєвих обставинах, проте соціальна робота має значно ширший і глобальніший вимір. Це – практично орієнтована галузь, спрямована на забезпечення соціального благополуччя та соціальної справедливості, розвитку людського потенціалу, сприяння здоровій комунікації між людьми.

У цей непростий час діяльність соціальних працівників є як ніколи важливою на різних рівнях практики – від простого консультування по телефону, щоб підтримати та заспокоїти під час соціальної ізоляції, до рівня прийняття рішень в державі.

У межах відзначення Всесвітнього дня соціальної роботи, 21 березня 2023 року  Мінсоцполітики в партнерстві з Дитячим Фондом ООН (ЮНІСЕФ)  презентували  та обговорили Візії Міністерства соціальної політики щодо подальшого розвитку соціальної сфери України, де були   окреслені перспективи подальшої взаємодії Мінсоцполітики з потенційними партнерами на різних рівнях.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Результати опитування

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь