Скала-Подільська селищна рада - територіальна громада

Тернопільська область, Чортківський район

Міжнародний день захисту дітей

Дата: 01.06.2023 14:48
Кількість переглядів: 116

Фото без опису

Щороку 1 червня відзначають Міжнародний день захисту дітей. Основним міжнародним документом, в якому викладені права дитини, є Конвенція ООН про права дитини.

У загальному розумінні порушенням прав дітей є обмеження їх у правах та можливостях, які надаються їм державою від народження для нормального й всебічного розвитку та формування особистості. У більш широкому значенні також відносять порушення прав, що захищені нормами Законів України “Про охорону дитинства”, “Про попередження насильства у сім’ї”, “Про освіту”, Конвенцією про права дитини. Зокрема в Конвенції про права дитини передбачено, що кожна дитина має право на:

1.особисте життя та захист від посягань на нього, право на захист від усіх форм фізичного та психологічного насильства, право на відпочинок і дозвілля;

2. захист від економічної експлуатації та від виконання будь-якої роботи, яка може нести небезпеку для здоров’я, бути перешкодою в здобутті дитиною освіти чи завдавати шкоди її здоров’ю, фізичному, розумовому, духовному, моральному та соціальному розвитку.

3.захист від незаконного зловживання наркотичними засобами та психотропними речовинами, захист від усіх форм сексуальної експлуатації та сексуальних розбещень, захист дитини від усіх форм експлуатації, що завдають шкоди будь-якому аспекту добробуту дитини, захист від катувань та інших жорстоких, нелюдських або принижуючих гідність видів поводження чи покарання.

 Порушення цих основоположних норм є порушенням прав дитини та тягне за собою відповідальність у встановленому законом порядку. Батьки мають право захищати у відповідних державних органах і суді законні інтереси своїх дітей. Також, за батьками завжди залишається право на звернення до суду, яке закріплене Конституцією.

Отримати допомогу та консультацію з питань захисту прав дітей можна в КУ «Центр надання соціальних послуг» Скала-Подільської селищної ради за адресою: смт. Скала-Подільська, вул. І. Франка 2Е (відділення соціальної роботи 3 пов., 1 каб.)

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Результати опитування

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь