Скала-Подільська селищна рада - територіальна громада

Тернопільська область, Чортківський район

Співпраця з ОГ "ТМЖК "Відродження нації" щодо соціальної підтримки постраждалих осіб

Дата: 20.06.2023 10:50
Кількість переглядів: 186

Фото без опису

У  Скала-Подільській громаді   відбулася зустріч з селищним головою, спеціалістом відділу освіти сімї молоді і спорту,  ССД, відділу цивільного та соціального захисту населення, керівником  та фахівцями із соціальної роботи Центру надання соціальних послуг, дільничним офіцером громади та керівником ЦНАПу.

Зустріч відбулася завдяки активній  реалізації проєкту «Забезпечення комплексного реагування у сфері захисту осіб, які постраждали від торгівлі людьми, експлуатації чи ґендерно-зумовленого насильства у воєнний час у Тернопільській області».

Мета проєкту: посилення комплексного реагування задля захисту найбільш вразливих ВПО та місцевого населення, постраждалого від торгівлі людьми, експлуатації чи ґендерно зумовленого насильства, та осіб, права яких було порушено внаслідок війни, а також покращення доступу осіб, які постраждали від торгівлі людьми, до допомоги в рамках національного механізму взаємодії суб’єктів, які здійснюють заходи у сфері протидії торгівлі людьми, у Тернопільській області.

Діяльність проєкту передбачає:

1. Надання спеціалізованої допомоги найбільш вразливим особам на рівні територіальних громад області. 

2. Попередження ризиків потрапляння в ситуацію ТЛ, експлуатацію чи ҐЗН через підвищення обізнаності населення.

3. Забезпечення покращеного доступу особам, які постраждали від торгівлі людьми, до допомоги в рамках Національного механізму взаємодії суб’єктів, які здійснюють заходи у сфері протидії торгівлі людьми (НМВ).

Метою робочих зустрічей у територіальних громадах області є покращення взаємодії, вивчення ситуації в громадах, посилення Національного механізму взаємодії суб’єктів, підвищення рівня компетенції посадових осіб органів місцевого самоврядування у сфері протидії торгівлі людьми, підвищення рівня виявлення випадків торгівлі людьми, експлуатації, ҐЗН та осіб, чиї права були порушено внаслідок війни (тортури, нелюдське ставлення, жорстоке поводження, обшуки, погрози, психологічний тиск та інші види насильства), дітей, переміщених без супроводу дорослих чи переміщеним без батьків, але з кимось із дорослих і забезпечення перенаправлення вище зазначених категорій населення для подальшого отримання допомоги від ГО «ТМЖК «Відродження нації».

Спеціалізована допомога передбачена особам, які постраждали від торгівлі людьми, постраждали від експлуатації, ґендерно зумовленого насильства, вт.ч. сексуального насильства,  насильства пов’язаного з війною, вт.ч. домашнього,  особам, чиї права було порушено внаслідок війни (тортури, нелюдське ставлення, жорстоке поводження, обшуки, погрози, психологічний тиск) та дітям, переміщеним без супроводу дорослих чи  переміщеним без батьків, але з кимось із дорослих.

Проєкт втілюється завдяки Представництву Міжнародної організації з міграції  ІОМ, Агентству США з міжнародного розвитку USAID Ukraine - USAID Україна,  Міністерству закордонних справ Норвегії.

Про важливість забезпечення психологічної та правової допомоги вчасно і відповідно до потреб вразливих категорій населення, в т.ч. ВПО  та  постраждалим від ТЛ, експлуатації, ҐЗН, які забезпечуються ТМЖК "Відродження нації" спілкувалися уприміщенні КУ ЦНСП Скала-Подільської селищної ради.

Досвідчена психологиня, працівниця "ТМЖК "Відродження нації" забезпечує надання індивідуальних  консультацій за телефоном:

095 749 34 35

Досвідчений юрист  надає консультації  щодо відновлення документів, реєстрації, прав власності, батьківських прав, складання позовних заяв, надання юридичного супроводу. 

Консультації  можна отримати за телефоном:

 050 138 55 08

Психологічні консультації, правові консультації  та психосоціальна підтримка передбачені   проєктом «Забезпечення комплексного реагування у сфері захисту осіб, які постраждали від торгівлі людьми, експлуатації чи ґендерно-зумовленого насильства у воєнний час у Тернопільській області».

Сьогодні кожен другий українець готовий прийняти принаймні одну ризиковану пропозицію, яка може призвести до потрапляння в ситуації експлуатації, торгівлі людьми або насильства (за даними   Національного дослідження уразливості населення до торгівлі людьми та експлуатації в умовах війни, проведеного на замовлення представництва МОМ в Україні - Агентства ООН з питань міграції в Україні).

Масове переміщення і руйнування громадських структур, що є неминучими наслідками війни, призводять до зростання загрози торгівлі людьми, ґендерно зумовленого насильства, експлуатації та наруги над найвразливішими.

Завдяки активній  реалізації проєкту «Забезпечення комплексного реагування у сфері захисту осіб, які постраждали від торгівлі людьми, експлуатації чи ґендерно-зумовленого насильства у воєнний час у Тернопільській області», який впроваджує  громадська організація  «ТМЖК «Відродження нації» на допомогу можуть розраховувати: 

- постраждалі від випадків торгівлі людьми, тобто, особа була завербована, транспортована, переховувалася або отримана третьою особою з метою експлуатації (сексуальної, трудової, підневільному стану, вилученню органів);

- постраждалі від експлуатації, тобто, особи зазнали експлуатації з метою чиєїсь наживи, вигоди/цілей;

- постраждалі від ґендерно-зумовленого насильства, тобто, особи, які постраждали від будь-якої шкідливої дії, яка вчиняється проти волі волі особи і ґрунтується на ґендерних відмінностях між чоловіками і жінками( дії спричинили фізичну, ексуальну чи психічну шкоду чи страждання, погрози вчинення таких дій, примус та інші види позбавлення волі;

- постраждалі від насильства, пов’язаного з війною (особи, які зазнали нападів, пограбувань майна, погроз, катувань, тортур, жорстокого нелюдського поводження, що принижує гідність;

- постраждалі від сексуального насильства, пов’язаного з війною, тобто, особи зазнали зґвалтування, сексуальної експлуатації, примусової проституції, примусової вагітності, примусової стерилізації, примусового шлюбу чи будь-якої іншою форми сексуального насильства, вчиненого проти жінок, чоловіків, дівчат або хлопчиків, яка пов’язана з війною.

- діти без супроводу, тобто, діти, які були розлучені з обома батьками чи іншими родичами і про яких не піклується доросла особа, яка відповідно до закону, відповідальна за це;

- діти переміщені без батьків, тобто, діти, які були розлучені з обома батьками або з їхнім законним опікуном, але не обовязково з іншими родичами.

Для забезпечення  перенаправлення вище зазначених категорій населення для подальшого отримання допомоги від ГО «ТМЖК «Відродження нації» рекомендуємо звертатися до задіяних у  проєкті спеціалістів.

Асистент проекту Оксана Шлюсар -  067 711 3727 

Досвідчена психологиня, працівниця "ТМЖК "Відродження нації" забезпечує надання індивідуальних  консультацій за телефоном:

095 749 34 35

Досвідчений юрист  надає консультації  щодо відновлення документів, реєстрації, прав власності, батьківських прав, складання позовних заяв.

 

  Фото без опису   Фото без опису

Фото без опису

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Результати опитування

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь