Скала-Подільська селищна рада - територіальна громада

Тернопільська область, Чортківський район

Громада попрощалася із Богданом ЯЦИШИНИМ

Дата: 10.07.2023 09:46
Кількість переглядів: 2269

Фото без опису

  Вкотре надійшла трагічна й гірка звістка про загибель уродженця Скали-Подільської Богдана ЯЦИШИНА. В офіційному повідомленні йдеться про те, що Богдан Ігорович загинув 5 липня поблизу населеного пункту Кліщіївка Донецької області, боронячи східні рубежі України від ворога. Вірний військовій присязі, у числі перших він став на захист Української держави, коли почалася російська агресія. Не міг відмовитися – був офіцером Збройних сил України. У серпні йому виповнилося би 29 років. Всього 29 - коли людина у розквіті життєвих сил, енергійна, вибудовує плани на майбутнє. У долі Богдана переплелося щось із Скалою-Подільською, Іванковом, Борщевом… Вищу освіту здобув у Тернополі, там мешкав останнім часом. Гаслом бійців роти, якою командував Богдан-Пантелеймон ЯЦИШИН стали слова « Рабів до раю не пускають». Він мав бойові нагороди.

  Домовину з прахом Героя доправили до рідної домівки 9 липня. Вже при вїзді на територію громади кортеж із прахом Героя зустріли мешканці населених пунктів навколішки з квітами та запаленими лампадками, церковними хоругвами.

  Того ж дня відбувся чин поховання, який здійснили священники Української греко-католицької та православної церков. У прощальному слові лунав заклик до кожного пам’ятати про жертовність наших воїнів, робити добрі справи кожного саме зараз, у воєнний час, підтримувати тих, хто на фронті, котрі у госпіталях. І завжди памятати про тих котрі віддали життя за Україну – значить за кожного з нас. Душі потрібне прощення і щира молитва. Пам’ятаймо про це щохвилини. У чині поховання брали участь і військові капелани.

  У скорботі залишаються дружина із донечкою, батьки, рідні із сім’ями, близькі та побратими. Розділяємо з вами біль непоправної втрати.

Небесний Легіон Воїнів Світла поповнився ще одним нашим земляком.

 

Бороніть, хлопці  і надалі нашу землю.

 

Молімося за його душу, пам’ятаймо про нього.

 

Герої не вмирають!

Слава Україні!



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Результати опитування

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь