Скала-Подільська селищна рада - територіальна громада

Тернопільська область, Чортківський район

Вшанування пам'яті Романа Шухевича.

Дата: 08.03.2017 17:39
Кількість переглядів: 1077

     5 березня 1950 року у бою із загоном радянських                 спецслужб загинув командир УПА Роман Шухевич. А ось     що робили з тілами націоналістів: "Останки вивезли на         машині за 300 км у лісовий масив на Житомирщині, після     ретельної кремації прах зібрали, подрібнили, розвіяли, а       місце закамуфлювали під стоянку туристів..."

      "Ліквідація тіла командира УПА стала наступним               важливим таємним завданням для чекістів, - писав                 кандидат історичних наук, колишній керівник Галузевого     державного архіву СБУ Володимир В'ятрович. -  І це             завдання вони виконали на відмінно - через шістдесят           років після загибелі місце поховання Головного командира   УПА Романа Шухевича залишається невідомим. А там, де     відсутня точна інформація, завжди знайдеться місце і для     домислів, інсинуацій та політичних маніпуляцій.

      Попри всі обставини ми маємо можливість прийти до ймовірного місця поховання генерала  УПА та віддати належну увагу його пам’яті. Своє життя він присвятив і віддав боротьбі за вільну і незалежну Україну. Відрадно, що в цьому році до пам’ятного знаку на березі Збруча з’їхалися патріоти з різних регіонів а особливо приємно, що було багато молоді, соколів, які є надією нації.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Результати опитування

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь