Скала-Подільська селищна рада - територіальна громада

Тернопільська область, Чортківський район

Увага! Пероральна вакцинація тварин

Дата: 21.11.2023 16:06
Кількість переглядів: 408

Фото без опису

   Сказ – одна з найнебезпечніших хвороб, спільних для тварин та людей, яка уражає центральну нервову систему з ознаками поліенцефаломієліту, супроводжується паралічами і без лікування завжди закінчується смертю. Поширюють сказ у природі лисиці, вовки, єнотовидні собаки та бродячі тварини, однак, основним джерелом  сказу є червона лисиця.

Напружена епізоотична ситуація щодо сказу в Україні та зокрема у Чортківському районі потребує дійових заходів профілактики і боротьби з цією хворобою. У зв’язку зі стійкою циркуляцією вірусу серед диких тварин, особливе місце в системі заходів боротьби зі сказом займає пероральна імунізація диких тварин.

З 22 листопада 2023 року заплановано розпочати осінню кампанію з пероральної вакцинації диких м’ясоїдних тварин проти сказу. Під час кампанії буде оброблена площа у кількості 767,76 тис. км², при цьому будуть застосовуватись спеціальні приманки із антирабічною вакциною для диких м’ясоїдних, яка безпечна для людей та інших тварин. Заплановано розповсюдити 19,194 тис. доз приманок.

        Приманка має вигляд невеликих брикетів розміром із сірникову коробку із запахом м’ясокісткового борошна. Вакцина створює специфічний імунітет при пероральному застосуванні; безпечна для інших тварин, для людини і природного середовища; стабільна в польових умовах. Розповсюдження вакцини відбуватиметься польовими та лісовими угіддями поза територіями населених пунктів, боліт, водоймищ, авто - та залізничних  шляхів.

  Звертаємось до мешканців громади, що  при виявленні принад не руйнувати їх, не брати в руки, а залишати привабливими для тварин. Заздалегідь дякуємо за розуміння!

   Чортківське районне  управління Головного

                                                   управління Держпродспоживслужби

                             в  Тернопільській області


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Результати опитування

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь