Скала-Подільська селищна рада - територіальна громада

Тернопільська область, Чортківський район

Отримання гранту для ветеранів та їх сімей на 2024 рік

Дата: 22.02.2024 08:40
Кількість переглядів: 96

Фото без опису

  У квітні 2023 року Кабінет міністрів України для збільшення підтримки існуючого бізнесу розробив урядовий проєкт «єРобота», в рамках якого розпочала діяти грантова програма для ветеранів та їх сімей.Це відкрило нові можливості по отриманню додаткових коштів на реалізацію власних бізнес-ідей для ветеранів та членів їх сімей.

Однак вже 7 листопада 2023 року урядом були внесені зміни, які на практиці повинні в загальному покращити процес отримання коштів в рамках грантової програми.                                   

Які відбулись головні зміни?

-Зменшення кількості переліку необхідних документів, які потрібно подавати до уповноваженої фінансової установи для оплати витрат за рахунок грантових коштів.Раніше для підтвердження здійснення витрат в рамках грантової програми ветеранам та членам їх сімей було обовʼязковим подання двох документів, а саме: рахунку-фактури та договору між одержувачем і постачальником. Відтепер для оплати витрат за рахунок грантових коштів потрібно подавати на вибір тільки один із цих документів;

-Розширення переліку для цільового використання коштів, отриманих в рамках грантової програми.Відтепер уряд дозволив особам, що займаються підприємницькою діяльністю використовувати кошти, отримані в рамках грантової програми не тільки для оренди нежитлових приміщень, а й для земельних ділянок. Однак, є нюанс, такі земельні ділянки повинні бути використані лише в комерційних та виробничих цілях.

-Скасування раніше встановленої максимальної суми для надання грантів протягом одного періоду подачі заявок на програму.З цього часу прийняття рішень щодо надання грантових коштів буде відбуватися протягом однієї хвилі розгляду заявок без можливості їх перенесення на наступну хвилю. На практиці це повинно значно прискорити отримання громадянами коштів, в рамках грантової програми, а і в перспективі скоротити час на створення нових робочих місць.

-Для учасників бойових дій, осіб, які мають інвалідність та членів їх сімей відбулось уточнення розмірів отримання грантових коштів.Якщо раніше підприємець-ветеран міг отримати тільки кошти в рамках грантової програми розміром або в 250 тис. грн, або в 1 млн. грн, то на сьогодні була додана можливість отримання гранту на 500 тис. грн, через скасування норми про можливість одержання такої суми тільки іншим членом подружжя (дружиною або чоловіком ветерана).

-Скасування вимоги про співфінансування.Якщо раніше заявник для того, щоб отримати грантові кошти розміром від 250 тис. до 1 млн. повинен був вносити власні заощадження у відношенні не менше як 30%, то відтепер співфінансування не відбувається під час отримання грантових коштів розміром до 500 тис. А потрібно вносити власні заощадження лише при отриманні гранту від 500 тис. до 1 млн.

 

Сектор економічного та аграрного розвитку


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Результати опитування

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь