Скала-Подільська селищна рада - територіальна громада

Тернопільська область, Чортківський район

Обережно – сказ !

Дата: 02.05.2024 11:31
Кількість переглядів: 241

Фото без опису

   Відбулося термінове засідання протиепізіотичної комісії  селищної ради за участю фахівців Чортківської районної лікарні ветеринарної медицини. За їх інформацією, на території селища Скала-Подільська зафіксовано та підтверджено відповідною спеціалізованою службою факт укусу котом, хворим на сказ,  трьох осіб.

 Рішенням комісії :

 Запроваджено з 2 травня 2024 року карантинні обмеження та оголошено неблагополучними по сказу тварин селище Скала-Подільська із населеними пунктами загрозливої зони – селами Бурдяківці, Збриж, Іванків, Бережанка Скала-Подільської територіальної громади Чортківського району Тернопільської області.

  Розроблено план заходів з локалізації і ліквідації спалаху сказу тварин в селищі Скала-Подільська та в населених пунктах загрозливої зони- селах Бурдяківці, Збриж, Іванків, .Бережанка Скала-Подільської територіальної громади Чортківського району Тернопільської області.

  Старостам населених  пунктів загрозливої зони необхідно  провести облік всіх наявних собак і котів у вищевказаних населених пунктах.

 Районному управлінню ГУ Держпродспоживслужби в Тернопільській області, спільно із ДП «Чортківський лісгосп» та Борщівським УТМР провести обстеження мисливських угідь,  прилеглих  селища Скала-Подільська та  сіл Бурдяківці, Збриж, Іванків, Бережанка Скала-Подільської територіальної громади Чортківського району Тернопільської області з метою можливого виявлення трупів бродячих собак, котів та інших диких звірів.

 Районному управлінню ГУ Держпродспоживслужби в Тернопільській області, Борщівській дільничній лікарні ветеринарної медицини провести розповсюдження листівок щодо заходів боротьби та профілактики захворюваності на сказ.

 Дія карантинних обмежень по сказу тварин в селищі Скала-Подільська та у селах Бурдяківці, Збриж, Іванків, Бережанка Скала-Подільської територіальної громади Чортківського району Тернопільської області  вводиться з часу прийняття рішення місцевою  надзвичайною протиепізоотичною комісією Скала-Подільcької селищної ради на термін 60 днів.

  Сказ – особливо небезпечне захворювання, що передається від хворої тварини людині під час укусу через слину. Лікування досить тривале та може викликати ряд ускладнень, при пізньому діагностуванні може привести до летального випадку.

  Власників просимо утримувати домашніх тварин (собак, котів) на привязі чи у вольєрах, клітках, вакцинувати їх.

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Результати опитування

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь