Скала-Подільська селищна рада - територіальна громада

Тернопільська область, Чортківський район

Міжнародний День Волонтера

Дата: 01.12.2017 18:55
Кількість переглядів: 990

Фото без опису

На початку  грудня весь світ відзначає  Міжнародний День Волонтера. З недавніх пір це свято дуже важливе для багатьох-багатьох українців, які віддають і одержують допомогу.

Прийнято вважати, що волонтерський рух зародився в 1920-х роках, відразу після Першої світової війни. Тоді тисячі молодих людей взялися відновлювати зруйновані господарства і міста. А коли життя повернулася в нормальне русло, виявилося, що навколо повно знедолених, яким потрібна допомога.

Безумовно, в Україні також були люди, які за власною ініціативою і не сподіваючись на подяку за свою працю, підтримували літніх людей, допомагали сиротам та інвалідам.

Однак таких людей були одиниці...

Все радикально змінилося після Революції Гідності. Тепер  чи не кожен третій українець причетний до волонтерського руху. Волонтери допомагають облаштуватися на нових місцях вимушеним переселенцям, займаються оснащенням армії і підтримкою родин, які втратили когось у війні на Донбасі, активно беруть участь у реформах органів  влади.  Інколи  волонтерська  допомога проявляється в організації концертів, проведенні уроків мужності серед молоді та у музеях бойової слави. То ж волонтери – це надзвичайні люди!

Не була осторонь і наша громада. Волонтерами Скали-Подільської  одними з перших в Україні розпочато формування сухих борщових наборів, яких зібрали і відправили у зону антитерористичної операції більше 1000 пакетів. За кошти громади придбано один автомобіль швидкої допомоги та зібрано посильну допомогу до двох автомобілів від Борщівського району. За допомоги волонтерів  придбано 8 бронежилетів, переобладнано з газових балонів 15 пічок. До кожного відправлення на фронт наша громада долучалася придбанням продуктів, теплих речей, засобів гігієни, зробленими місцевими благодійниками м’ясними тушкованками.

 Слід відмітити, що громадою підтримувалася акція по здаванню крові. Протягом  періоду антитерористичної  операції  більше 30-ти жителів громади добровільно здали кров на потреби  пораненим учасникам бойових дій.

Надія Шакірова


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Результати опитування

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь